Αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 20% με έσοδα $95,5 εκατ. έναντι $79,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ανακοίνωσε η Capital Product Partners για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η εταιρεία προχώρησε σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η προσφορά δικαιωμάτων ύψους $500,0 εκατ. (“Προσφορά Δικαιωμάτων”) και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η συναλλαγή απόκτησης 11 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τελευταίας γενιάς (MEGA) (“LNG/C”), με χρόνους παράδοσης μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2027 (“Συμφωνία LNG/C”).

Να σημειωθεί ακόμη ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2023 και στις 2 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία παρέλαβε το LNG/C Amore Mio I και το LNG/C Axios II, αντίστοιχα, βάσει της Συμφωνίας LNG/C, ενώ συμφωνήθηκε η πώληση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Long Beach Express των 5.100 με ισοδύναμη μονάδα είκοσι ποδιών (“TEU”).


CEO της Capital Product Partners: «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο»

Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners L.P. δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει, σε όλα τα επίπεδα, καθώς συνεχίζουμε να υλοποιούμε με επιτυχία το επιχειρηματικό σχέδιο που καταρτίσαμε τον Νοέμβριο του 2023. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι ολοκληρώσαμε την προσφορά δικαιωμάτων ύψους $500,0 εκατ. και περατώσαμε με αυτό τον τρόπο τη συμφωνία για την απόκτηση των 11 LNG/Cs τελευταίας γενιάς, με δύο LNG/Cs να έχουν ήδη ενταχθεί στον στόλο μας τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024, αντίστοιχα. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η πώληση ενός από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μας, σύμφωνα με την ανακοινωθείσα πρόθεση σταδιακής αποεπένδυσης από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα εστιάσουμε στο μετασχηματισμό της εταιρείας σε μια εταιρεία που θα εστιάζει στο LNG και την ενεργειακή μετάβαση, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει πρωτοπόρο του κλάδου».