Τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι ευρωεκλογές. Εκτός, όμως, από τους πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τον ίδιο μήνα θα εκλεγεί και οι εκπροσώπου των βιομηχάνων, καθώς θα έχουν εκλογές στον ΣΕΒ.

Ανάμεσα στους διεκδικητές της προεδρίας είναι και η Ιουλία Τσέτη, που σήμερα είναι Γενική Γραμματέας του Δ.Σ του ΣΕΒ. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί πρόεδρος του Global Compact Network Greece, του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου των ΗΕ. Η κυρία Τσέτη έχει ασχοληθεί ενεργά όχι μόνο με το επιχειρείν αλλά και με τη θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου που δραστηριοποιείται, καθώς είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας το διάστημα 1999-2002 και 2004- 2009.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει από τις προαναφερθείσες θεσμικές θέσεις σε συνδυασμό με την  αποδοτικότητα του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) όπου η κυρία Τσέτη είναι CEO, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την παρουσία της σε κομβικό ρόλο, εν προκειμένω στην ηγεσία του ΣΕΒ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης, υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη του εν λόγω Ομίλου, ο οποίος σήμερα απασχολεί 700 εργαζόμενους με εξαγωγές σε 72 χώρες. Στα πλεονεκτήματα της κυρίας Τσέτη είναι και οι εξαιρετικές σπουδές που έχει κάνει. Συμπερασματικά θα λέγαμε πως οι σπουδές, η εμπειρία σε θεσμικούς λόγους και η μεγάλη ανάπτυξη του Ομίλου που είναι CEO την καθιστούν μία ιδανική υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της βιομηχανίας.