Το σχέδιο της ΔΕΗ  για επενδύσεις συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ στη Ρουμανία παρουσίασε ο επικεφαλής της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στο συνέδριο ZF Power Summit 2024 στο Βουκουρέστι.

«Θα επενδύσουμε 2,5 δισ. ευρώ σε 3 χρόνια στη Ρουμανία και θα αναπτύξουμε 1,5 GW σε ΑΠΕ και ακόμη περισσότερα ως το 2030. Έχουμε τον τρόπο τα στελέχη και τα σχέδια να κάνουμε τις επενδύσεις τόσο οργανικά όσο και με εξαγορές», είπε ο Γιώργος Στάσσης. «Το δίκτυο είναι σημαντικό και σχεδιάζουμε και επενδύσεις στα δίκτυα. Στη ΔΕΗ έχουμε περισσότερη ζήτηση και χρειαζόμαστε παραγωγή ενέργειας και για αυτό θα επενδύσουμε πολύ», πρόσθεσε.

«Στόχος της ΔΕΗ είναι να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στον τομέα της καθαρής ενέργειας και των κρίσιμων υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας έναν ενεργειακό διάδρομο που θα προσθέτει αξία σε όλες τις χώρες», επεσήμανε ακόμη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Στάσσης: Συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας - "Πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα"

Γιώργος Στάσσης: «Η Ρουμανία αποτελεί βασικό μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου»

«Η Ρουμανία αποτελεί βασικό μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς στη Ρουμανία και κυρίως σε νέα καθαρή δυναμικότητα και να εκσυγχρονίσουμε και να ψηφιοποιήσουμε περαιτέρω τα δίκτυα, καθιστώντας τα πιο αποδοτικά, σταθερά και ανθεκτικά ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ενεργειακής μας μετάβασης», πρόσθεσε.

«Η Ρουμανία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθεί από αυτή τη νέα εποχή, μετασχηματίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα νοικοκυριά και οι βιομηχανίες παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια. Είμαι σίγουρος για την πορεία της ενεργειακής μετάβασης της Ρουμανίας. Ο Όμιλος ΔΕΗ και ιδιαίτερα η τοπική μας ομάδα είναι εδώ για να κάνει το καθήκον της» κατέληξε ο Γιώργος Στάσσης.