Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ, διοργανώνονται δύο νέοι Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως 25 Μαΐου 2024.

Στόχος των διαγωνισμών αυτών είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, με παράλληλη συμβολή στην εκπλήρωση των ποσοτικών στόχων ανακύκλωσης, που αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, σε κάθε διαγωνισμό, θα κερδίσουν μοναδικά δώρα – έπαθλα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή και τους όρους των Διαγωνισμών στο www.recycling-center.gr.

Τρόποι συμμετοχής

  1. Οι μαθητές επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης, που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία των συνεργαζόμενων Δήμων.
  2. Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης όλων των υλικών, εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής στον διαγωνισμό. Οι μαθητές μπορούν να συλλέξουν τα κουπόνια συνολικά ως σχολικό τμήμα.
  3. Για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό κάθε σχολικό τμήμα, πρέπει να παραδώσει την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο οικείο Δημαρχείο, το σύνολο των κουπονιών που έχει συγκεντρώσει και καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρώσει τα στοιχεία που αναγράφονται.

Δώρα – Έπαθλα:

Σε κάθε διαγωνισμό, το 1ο έπαθλο για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν. Το 2ο έπαθλο για το τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν. Το 3ο έπαθλο για το σχολικό τμήμα με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ένα Smartwatch για όλους τους μαθητές του.

Ανακήρυξη νικητών

Τα σχολικά τμήματα που θα κερδίσουν τα 3 μεγάλα δώρα - έπαθλα των Μεγάλων Διαγωνισμών του Δήμου Αθηναίων και των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.