Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είναι «πολύ καλά», μια ημέρα μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η εμφάνισή της σε μια επίσημη τελετή, κατά την οποία έτρεμε ασυγκράτητα.

«Είμαι πολύ καλά» διαβεβαίωσε η ίδια, σε μια συνάντηση που είχε με νέους, στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας. Λίγο νωρίτερα, είχε απαντήσει σε έναν δημοσιογράφο που τη ρώτησε πώς αισθάνεται: «Υπέροχα. Είναι πολύ ενδιαφέρον που βρίσκομαι εδώ», όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Την Τρίτη (18/06) η Μέρκελ που πρόκειται να κλείσει τα 65 τον επόμενο μήνα, άρχισε να τρέμει ολόκληρη κατά την τελετή υποδοχής του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

«Ηπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό, αυτό προφανώς που έλειπε και αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ καλά», εξήγησε η ίδια μία ώρα αργότερα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζελένσκι.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τους νέους, υπήρχε ένα ποτήρι νερό πάνω στην έδρα της. Η ίδια δεν δίστασε να αστειευτεί με τη ζέστη που κάνει στη Γερμανία αυτές τις ημέρες, καθώς ο υδράργυρος έχει φτάσει στους 30 βαθμούς: όταν κάνει ζέστη «πρέπει να πίνουμε λιγότερο καφέ και περισσότερο νερό», είπε.

Η καγκελάριος είχε αισθανθεί αδιαθεσία και τον Δεκέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, επειδή της έπεσε η πίεση. Η συνέντευξη διακόπηκε για λίγα λεπτά, αλλά μετά συνεχίστηκε κανονικά. Το περιβάλλον της είχε εξηγήσει και τότε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε αφυδάτωση.