Στην επερχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας την 7η Ιουλίου αναφέρεται η γερμανική Handelsblatt, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι μετά την μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών «ελπίζοντας να αναστρέψει το κλίμα. Αλλά αυτό δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Σε ορισμένες δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει διευρύνει το προβάδισμά της».

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για την τακτική του Τσίπρα να στραφεί στον φόβο, προτάσσοντας εικόνες τρόμου σε περίπτωση νίκης της ΝΔ.

Η περίοδος του 2015 δε θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από τον αρθρογράφο, ο οποίος γράφει πως «ο Τσίπρας και ο εκκεντρικός υπ. Οικονομικών του Γιάνης Βαρουφάκης έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και του Grexit. Η Ελλάδα που είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 και ήταν κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωση των Μνημονίων, επέστρεψε στην ύφεση».

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος της Handelsblatt επισημαίνει ότι «μετά την επιβολή ή την αύξηση 29 φόρων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις. Θέλει να μειώσει τον φόρο των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, να μειώσει τον εισαγωγικό φόρο από το 22% στο 9% και να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%».

Το ρεπορτάζ κλείνει με την διαπίστωση της διαφοράς στις προεκλογικές συγκεντρώσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη γράφοντας για τον πρωθυπουργό ότι «αρέσκεται στην επαφή με το πλήθος μολονότι οι συγκεντρώσεις δεν είναι τόσο μεγάλες» και για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «επιζητά τη συζήτηση και ακούει».