Ο Μπόρις Τζόνσον, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κρατήσει τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ στην θέση του, από δημοσιογράφους.

Ο Τζόνσον είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει το κόμμα των Συντηρητικών και κατ’ επέκταση και την πρωθυπουργία, στη θέση της Τερέζα Μέι. Έτσι, στο σενάριο ότι θα πάρει το χρίσμα, ρωτήθηκε για το πως θα πράξει με τον Κιμ Ντάροκ, ο οποίος αποκαλύφθηκε πως έκανε προσβλητικά σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως ο Ντάροκ έχει «τελειώσει» γι’ αυτόν και δεν θα έχει καμία πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «ηλίθιο».

Ο Τζόνσον, προσπάθησε να αποφύγει διακριτικά να απαντήσει, αλλά στο τέλος έδειξε με τον τρόπο του, πως αν γίνει πρωθυπουργός, τότε είναι εξαιρετικά απίθανο να παραμείνει στη θέση του ο Ντάροκ. «Δεν πρόκειται να είμαι τόσο απρεπής για να σκεφτώ ότι θα είμαι σε θέση να το κάνω. Δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητα το σωστό για αυτόν να πράξει (σ.σ.: ο Τραμπ να κόψει σχέσεις με τον Βρετανό διπλωμάτη). Αλλά ας μη γελιόμαστε, η σχέση μας με τις ΗΠΑ είναι εξαιρετικής σημασίας. Εχω πολύ καλή σχέση με τον Λευκό Οίκο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στενή φιλία, στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντάροκ χαρακτήρισε «δυσλειτουργική» την κυβέρνηση Τραμπ και τον ίδιο «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο», με την Τερέζα Μέι να δίνει στήριξη στον συμπατριώτη της.