Μια απίστευτα τρομακτική και επικίνδυνη εμπειρία βίωσαν δεκάδες άτομα που επέβαιναν σε αεροσκάφος της Air Canada, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βανκούβερ-Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η πτήση συνάντησε «αναπάντεχες αναταράξεις» περίπου δύο ώρες μετά τη Χαβάη, και η έντασή τους ήταν τέτοια που προκάλεσε τραυματισμούς σε 35 άτομα. Κατά συνέπεια, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το δρομολόγιό του και να προσγειωθεί τελικά στη Χονολουλού.

Η εκπρόσωπος της Αir Canada, Άντζελα Μα, δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν ότι «οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι υπάρχουν περίπου 35 άτομα που φαίνονται να έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς». Ωστόσο, οι παροχείς πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι περίπου εννέα άτομα φέρουν πιο σοβαρά τραύματα.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της Χονολουλού, οι τραυματίες περιλαμβάνουν παιδιά αλλά και ηλικιωμένους. Οι τραυματισμοί περιλαμβάνουν κοψίματα, καρούμπαλα, μελανιές, ενώ ορισμένοι επιβάτες ανέφεραν πόνους στον αυχένα και την πλάτη.

Οι μαρτυρίες των επιβατών πραγματικά σοκάρουν. Μία από τους επιβάτες περιέγραψε την τρομακτική σκηνή μέσα στο αεροσκάφος στο CBC News. «Μόλις πέσαμε πάνω στις αναταράξεις πολλοί από εμάς χτυπήσαμε στην οροφή του αεροσκάφους. Πράγματα έπεφταν κάτω και επιβάτες πετάγονταν από τις θέσες τους. Ένας άλλος επιβάτης, ο Άλεξ ΜακΝτόναλντ, είπε: «Είδα ένα σωρό κόσμο να χτυπάει στην οροφή του αεροπλάνου. Το ίδιο συνέβη και με μερικές αεροσυνοδούς που σέρβιραν εκείνη τη στιγμή φαγητό. Όμως μετά ο κόσμος ήταν γενικά καλά. Δεν έδειχναν να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί».

Βίντεο που δημοσιεύει το City News Toronto δείχνει τις σκηνές μετά τις τρομαχτικές αναταράξεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος διατηρεί την ψυχραιμία του, χάρη στον επαγγελματισμό που δείχνει το πλήρωμα, ενώ προσφέρει τη βοήθειά του.

Στο αεροσκάφος επέβαινε και η αυστραλιανή μπάντα Hurricane Fall. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος τραυμάτισε το χέρι του σε δύο σημεία και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες μετά την προσγείωση στη Χαβάη. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το γκρουπ ευχαρίστησε το προσωπικό της Air Canada, κάνοντας λόγο για μια «απίστευτα τρομακτική εμπειρία» και υπενθυμίζοντας στον κόσμο ότι είναι καλή ιδέα να φοράνε ζώνη καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Το Boeing 777-200 μετέφερε 269 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος.