Μερικές ώρες μετά τις αναρτήσεις που έκανε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, παροτρύνοντας γυναίκες του Δημοκρατικού Κόμματος που είναι μέλη του Κογκρέσου «να επιστρέψουν στις χώρες τους, η προεκλογική του εκστρατεία κινητοποιήθηκε προκειμένου να μετατρέψει την επίθεση σε ένα ευρύτερο πατριωτικό μήνυμα, σχολιάζει το Politico.

Από το βράδυ της Κυριακής, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, τον παρουσιάζει ως έναν υπερασπιστή της αμερικανικής υπερηφάνειας.

«Ο πρόεδρος Τραμπ αγαπάει αυτή την χώρα [και] δεν του αρέσει όταν εκλεγμένοι αξιωματούχοι την δυσφημούν συχνά» δήλωσε ο Τιμ Μουρτό διευθυντής επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ.

Ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, αλλά και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζουν τις αναφερόμενες γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών [Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ (Νέα Υόρκη), Ιλάν Ομάρ (Μινεσότα), Ρασίντα Τλάιμπ (Μίσιγκαν) και Αγιάνα Πρίσλεϊ (Μασαχουσέτη)] ως άτομα με επικίνδυνες ιδεολογίες, αναπαράγοντας τις αναρτήσεις που έκανε στο Twitter, o Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ χαρακτηρίζοντας τις, ως «μία ομάδα κομμουνιστών».

«Το ζήτημα που ήθελα να θίξω ήταν ότι αν δεν είστε ευτυχισμένοι εδώ, μπορείτε να φύγετε» έγραψε ο Τραμπ, κατηγορώντας τις βουλευτές ότι θέλουν να κάνουν την «Αμερική σοσιαλσιτική».

Παρά ο γεγονός ότι τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η καλύτερη στρατηγική είναι να ακολουθούν πάντα το πολιτικό ένστικτο του προέδρου, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έδειξαν ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους «χαρτογράφησης» των εκρήξεων του Τραμπ, ώστε αυτές να ενσωματώνονται στα ζητήματα που προωθεί η προεκλογική εκστρατεία και τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μπορούν να του εξασφαλίσουν την επανεκλογή του.

Σε ρεαλιστικό πολιτικό επίπεδο, αρκετά μέλη της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Τραμπ, αλλά και πολιτικοί του σύμμαχοι στον Λευκό Οίκο απογοητεύτηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε την Κυριακή, μέσω του Twitter.

Ωστόσο, τρεις από τις τέσσερις γυναίκες έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ, ενώ και οι τέσσερις γυναίκες είναι Αμερικανοί πολίτες. Επιπρόσθετα, καμία από αυτές, δεν είναι σοσιαλίστρια.

Αρκετοί από τους συμβούλους του προέδρου Τραμπ, αλλά και πολιτικοί του σύμμαχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, ότι ο πρόεδρος καταργεί την δουλειά που έγινε σε προεκλογικό επίπεδο κατά τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να δημιουργηθεί το αφήγημα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Σύμφωνα με το αφήγημα αυτό, οι επερχόμενες εκλογές έχουν το χαρακτήρα της επιλογής, μεταξύ ενός προέδρου που αγαπάει την Αμερική και τον καπιταλισμό κι ενός Δημοκρατικού Κόμματος που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάληψής του από τους σοσιαλιστές, οι οποίοι μισούν την Αμερική κι απεχθάνονται τον καπιταλισμό.

Οι αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ στο Twitter προκάλεσαν επίσης, την πολιτική συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων γύρω από τις τέσσερις γυναίκες, παρά την κλιμάκωση των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων μεταξύ της προέδρου του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, Δημοκρατικής Νάνσι Πελόζι και της ίδιας ομάδας των γυναικών.

Η Πελόζι ανησυχεί για το ενδεχόμενο άσκησης μιας πολιτικά έντονης επιρροής από την προοδευτική ομάδα των τεσσάρων γυναικών προς άλλους μετριοπαθείς βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, επισημαίνοντας τον κίνδυνο διατάραξης των υφιστάμενων ευαίσθητων πολιτικών ισορροπιών, καθώς η ανατροπή τους θα έθετε σε κίνδυνο την διατήρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.