Στρατιωτικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε δώδεκα άτομα προσγειώθηκε στη βάση της ρουμανικής πολεμικής αεροπορίας, στο Οτοπένι που απέχει 15 χιλιόμετρα βόρεια από το Βουκουρέστι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με τέσσερα ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών του Βουκουρεστίου. Κάποιοι διεκομίσθηκαν και στα Νοσοκομεία «Φλορεάσκα», «Ελίας» και «Μπαγκντάσαρ Αρσένι».Οι περισσότεροι φέρουν τραύματα από σφαίρες όπλων ή εκρηκτικές ύλες ή έχουν υποστεί εγκαύματα.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα παραμείνουν στη Ρουμανία οι τραυματίες, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Όλα εξαρτώνται από τη σοβαρότητα των τραυμάτων, από τη θεραπεία στην οποία θα υποβληθούν, είναι ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Κάποιοι μπορεί να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους, άλλοι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αναρρώσουν» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, δρ. Ραέντ Αραφάτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλοι οι Ουκρανοί τραυματίες είναι νεαρής ηλικίας, γεννημένοι μετά το 1980. Οι συγγενείς τους που επιθυμούν να τους συνοδεύσουν μπορούν να το κάνουν, αλλά ως απλοί επισκέπτες.