Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, προειδοποίησε ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές, παρά τις κυρώσεις και τις άλλες προσπάθειες να αποθαρρυνθεί η Μόσχα.

«Οι Ρώσοι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο να προσπαθήσουν να παρέμβουν στις εκλογές μας μέσω μιας εκστρατείας επηρεασμού», είπε ο διευθυντής του FBI κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας. Ο Ρέι έκανε αυτή την εκτίμηση μία ημέρα πριν από την κατάθεση του Ρόμπερτ Μάλερ στο Κογκρέσο. Πρόκειται για τον πρώην ειδικό εισαγγελέα ο οποίος ήταν επί δύο χρόνια επικεφαλής της έρευνας για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Ολα όσα κάναμε σε βάρος της Ρωσίας δεν τους αποθάρρυναν; Με όλες τις κυρώσεις, όλες αυτές τις συζητήσεις, επιμένουν ακόμη;», ρώτησε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής. «Ναι. Η άποψή μου είναι ότι μέχρι να σταματήσουν (οι Ρώσοι), δεν έχουν αποθαρρυνθεί αρκετά», απάντησε ο διευθυντής του FBI, σύμφωνα με το ΑΠΕ.