Διπλή επίσκεψη στις πόλεις όπου δύο ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο στις ΗΠΑ, κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού πρώτα πήγε στο Ντέιτον του Οχάιο για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και τους τραυματίες της ένοπλης επίθεσης η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα, ταξίδεψε το μεσημέρι (τοπική ώρα) για το Ελ Πάσο του Τέξας. Εκεί έφτασε λίγο πριν τις 23:30 (ώρα Ελλάδας) μαζί με την σύζυγό του Μελάνια (η οποία έφτασε ντυμένη στα μαύρα) και θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στους τραυματίες από την ένοπλη επίθεση που έγινε σε εμπορικό κατάστημα, με 22 θύματα.

Την ώρα πάντως που έφτανε στην πόλη του Τέξας, εκατοντάδες διαδηλωτές σε πάρκο της, διαδήλωναν οργισμένοι κατά του Τραμπ. Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τον θεωρεί υπαίτιο για την «ρητορική μίσους» που πιστεύουν πως χρησιμοποιεί, «οπλίζοντας» ανθρώπους με ρατσιστικές ιδεολογίες. Οι διαδηλωτές δεν θέλουν να πάει ο Τραμπ στη πόλη και τον κατηγορούν για τις εντάσεις που υπάρχουν εντός των συνόρων.

Παράλληλα, κρατούν πανό όπου του ζητούν να αντιταχθεί στη NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, που εμποδίζει κάθε απόπειρα ελέγχου της αγοράς των όπλων, καθώς και να απαγορεύσει τα αυτόματα τουφέκια. Ο ίδιος ο Τραμπ πάντως δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την στάση του κόσμου και αφού απέρριψε τις επικρίσεις, είπε ότι η ρητορική του δεν συνέβαλε στην αναζωπύρωση του διχασμού και της βίας.