Σοκ προκάλεσε στον κόσμο η αεροπορική τραγωδία στην οποία σκοτώθηκε ο ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα δύο ημέρες μετά τη μεταγραφή των 15 εκατ. λιρών στον σύλλογο της Κάρντιφ.


Εφτά μήνες μετά αποκαλύπτεται ότι τόσο ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός όσο και ο πιλότος του ιδιωτικού τζετ που τον μετέφερε, είχαν δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα που είχε εκλυθεί στον θάλαμο διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη βρετανική αρχή διερεύνησης ατυχημάτων, τόσο ο Εμιλιάνο Σάλα όσο και ο 59χρονος Ντέιβιντ Ίμποτσον είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα, λίγο πριν το αεροσκάφος τους συντριβεί στη Μάγχη.
Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στη σορό του επιθετικού βρέθηκαν υψηλά επίπεδα αερίου ικανά να προκαλέσουν λιποθυμία, αναισθησία αλλά και έμφραγμα. Εικάζεται ότι και ο πιλότος, η σορός του οποίου δεν έχει ανασυρθεί, θα έφερε την ίδια ποσότητα του δηλητηριώδους αερίου. Η βρετανική αρχή ανέφερε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να μειώσει ή να επηρεάσει την ικανότητα του πιλότου να πλοηγήσει το αεροσκάφος ανάλογα με την ποσότητα έκθεσης.

Ο 28χρονος Αργεντινός σκοτώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Πορτλαντ του Ντόρσετ για νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα ο Σάλα σκοτώθηκε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το άνω μέρος του σώματος.

Πηγή: Daily Mail