Αρνείται η τουρκική κυβέρνηση ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί φέτος, παρά τις καθημερινές αφίξεις στα νησιά, που έχουν θέσει σε επιφυλακή την Αθήνα.

 Σε συνέντευξή του μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατηγορώντας την ότι στηρίζει την Ελλάδα.

 Σημειώνεται οτι η μεγάλη αύξηση στις προσφυγικές ροές που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδας προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση και ύστερα από την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η μεταφορά εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας+ στον ΣΚΑΪ υπολόγισε οτι το δίμηνο μετά τις εκλογές, οι φιλοξενούμενοι στα νησιά έχουν αυξηθεί κατά 8.000 έως 9.000.

  

Διαψεύδει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

 Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σήμερα πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους ,οι ροές προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι,.

Ο κ. Σοϊλού υποστήριξε ακόμα- όπως μεταδίδει το Anadolu- πως μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου έχουν πλεύσει προς την χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν φθάσει στα νησιά το πρώτο οκτάμηνο πέρυσι. Ο κ. Σοϊλού άφησε ακόμα αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα.

 «Εάν η ΕΕ ήταν εξίσου ανήσυχη για την Τουρκία όσο είναι για την Ελλάδα, θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σχολίασε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

Ο τούρκος υπουργός προσέθεσε πως ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα «με πολύ περισσότερη προσοχή σε σχέση με την ΕΕ».