Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν προτίθεται να σκεφθεί το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα πετύχω μια συμφωνία και θα σιγουρευτώ ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σκοτία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν καταφέρει να το πετύχει κάτι τέτοιο είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή δεν είναι μια υπόθεση που είμαι διατεθειμένος να σκεφθώ».

Πάντως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άντι Ρίνε δήλωσε ότι η προοπτική ενός συμβιβασμού με το Λονδίνο για συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν φαίνεται τώρα πιθανή». Η Φιλανδία είναι η χώρα που ασκεί την εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί. Είναι αρκετά προφανές ότι δεν θα πετύχουμε μια συμφωνία για το Brexit», δήλωσε ο Άντι Ρίνε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβολίου Νταβίντ Σασόλι στο Ελσίνκι. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα για να μην υπάρξουν απώλειες, αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Ρίνε.