Ντόμινο εξελίξεων και προβλημάτων συνεχίζει να προκαλεί η πτώχευση της Thomas Cook που ήρθε να ταράξει τον κλάδο του τουρισμού σε πανευρωπαϊκό κυρίως επίπεδο.

Πέρα από την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων τουριστών που εξυπηρετούνταν από τον άλλοτε κολοσσό των tour operator, δεκάδες θυγατρικές εταιρίες του έρχονται αντιμέτωπες και εκείνες με το φάσμα της χρεοκοπίας.

Στη Γερμανία, ήδη η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Thomas Cook, Condor, διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις των 240.000 πελατών που ταξιδεύουν αυτό το διάστημα με την εταιρεία στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εν μέσω ανησυχιών για την βιωσιμότητά της.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η DW, η εγγύηση αυτή δεν ισχύει όμως για τους πελάτες της Thomas Cook και θυγατρικών της εταιρειών όπως η Neckermann οι οποίες σκοπεύουν να πετάξουν μετά την πτώχευση του ομίλου από τη Γερμανία προς τουριστικούς προορισμούς.

Μάλιστα δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις για το μέλλον της εταιρείας με τους αναλυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.