Ο Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων, μετά το κλείσιμο που προκάλεσε πολιτική κρίση στη Βρετανία αλλά και νέο χάος στην υπόθεση του Βrexit.

«Εχετε περιθώριο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης για να καταθέσετε αίτημα για πρόταση μομφής εναντίον μου. Αν το κάνετε, την Πέμπτη θα τεθεί προς ψήφιση», είπε ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στους βουλευτές και υπογράμμισε ότι είναι ώρα να γίνει το Brexit. Η Βουλή των Κοινοτήτων άνοιξε και πάλι μετά από την απόφαση- χαστούκι για τον πρωθυπουργό από το Ανώτατο Δικαστήριο, ότι ήταν παράνομο το κλείσιμό της.

«Είχατε μια λύση στα χέρια σας, να ψηφίσετε υπέρ των εκλογών», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Τζόνσον τον ρώτησε αν θα ψηφίσει πρόταση μομφής εναντίον του και αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Ο Τζόνσον επανέλαβε ότι σέβεται την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά επέμεινε ότι τη θεωρεί λανθασμένη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπόσχεται δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θέλει ο λαός.

Απαντώντας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε στον Μπόρις Τζόνσον «αν θέλεις να γίνουν εκλογές, πάρε παράταση για το Brexit και ας κάνουμε εκλογές». Αναφερόμενος στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, επεσήμανε ότι αυτό κατέληξε πως ο Μπόρις Τζόνσον παραβίασε τον νόμο. «Θα έπρεπε να κάνει το σωστό και να παραιτηθεί. Πρέπει να φύγει, για το καλό της χώρας», υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών.