Σχέδιο αποπομπής του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία φέρονται να απεργάζονται φιλοευρωπαίοι βουλευτές σύμφωνα με το Bloomberg, στην προσπάθεια να αποτρέψουν την άτακτη έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

 Σύμφωνα με το Bloomberg, αν ο Τζόνσον αρνηθεί να στείλει το γράμμα στο οποίο ζητά παράταση του Brexit από τις Βρυξέλλες, τότε οι βουλευτές θα αιτηθούν την παρέμβαση της Βασίλισσας μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται «Αίτημα στην Αυτού Μεγαλειότητα». Το Bloomberg προσθέτει ότι φιλοευρωπαίοι νομοθέτες θα ζητήσουν την παρέμβαση επί τη βάση της προστασίας του Συντάγματος και των θεσμών.

 Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής των Συντηρητικών Ντόμινικ Γκριβ δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Sky News ότι «αν ο πρωθυπουργός δεν επιδιώξει την παράταση του Brexit όπως επιτάσσει η απόφαση της βουλής, τότε η Βασίλισσα μπορεί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του».

 Εδώ και καιρό άλλωστε διακινείται το σενάριο σύμφωνα με το οποίο, ο βετεράνος πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, Κεν Κλαρκ, και η έμπειρη βουλευτής των Εργατικών, Χάριετ Χάρμαν, αποτελούν καλύτερες επιλογές και είναι έτοιμοι να ηγηθούν μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης στο παραπάνω ενδεχόμενο.

 Χθες μάλιστα, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και συνάμα προειδοποίηση κατά την ανταρτών των Συντηρητικών, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της παράτασης του Brexit. «Η ιστορία δεν θα σας συγχωρέσει αν ταχθειτε με τον Κορμπιν και ρίξετε αυτήν τη κυβέρνηση"»είπε ο Ρααμπ με φόντο τις φήμες περι πρότασης μορφής κατά του Τζονσον και ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Τζέρεμι Κορμπιν αρχηγό των Εργατικών.

 Η προειδοποίηση του Ρααμπ έρχεται την ώρα που αύριο Δεύτερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να έχει επαφές με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξετάσουν την υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Πηγές προσκείμενες στο SNP, αναφέρουν ότι οι Σκοτσέζοι κοινοβουλευτικοί είναι διατεθειμένοι να ταχθούν υπέρ της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αφού έχουν συμπεράνει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί το σενάριο ενός άτακτου Brexit.

 Με την κίνηση αυτή, ο Μπόρις Τζόνσον αυτομάτως παραιτείται και αναλαμβάνει διακομματική μεταβατική κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος θα ζητήσει τρίμηνη παράταση από τις Βρυξέλλες, της προθεσμίας ενεργοποίησης του άρθρου 50.