Ολομέτωπη επίθεση κατά του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, εξαπέλυσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανέφερε πως «ο Μπάιντεν είναι διεφθαρμένος, το ίδιο και ο γιος του. Ο γιος του Μπάιντεν έβγαλε δισεκατομμύρια δολαρία» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ επανέλαβε, πολλές φορές, πως δεν νοιάζεται για την πολιτική αλλά για τη διαφθορά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και προσωπικά κατά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ: «Έχω παρακολουθήσει τον Μπάιντεν τα τελευταία χρόνια και δεν είναι κι ο εξυπνότερος άνθρωπος. Τον έβγαλε από τη σωρό των σκουπιδιών ο Ομπάμα» υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα κέρδιζε τη δοκιμασία για την παραπομπή του στη Γερουσία και θα παρέμενε στην εξουσία. «Θα το πάμε στη Γερουσία και θα κερδίσουμε. Οι Ρεπουμπλικανοί είναι πολύ ενωμένοι» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Πάντως, σε ερώτηση για το κατα πόσο σκοπεύει να συνεργαστεί σε μια ενδεχόμενη έρευνα με το αίτημα της καθαίρεσής του, ο Τραμπ απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, απαντώντας: «Δεν γνωρίζω, αυτό θα εξαρτηθεί από τους δικηγόρους».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως ο Λευκός Οίκος θα αποστείλει επιστολή με την οποία θα ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να διεξαγάγει ψηφοφορία για να προχωρήσει η διαδικασία παραπομπής του.