Υπήρξε χωρίς αμφιβολία ένα από τα στιγμιότυπα που έκαναν το γύρο του κόσμου στην κηδεία του Ζακ Σιράκ. Ήταν η στιγμή που ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας (2012-2017) Φρανσουά Ολάντ έλεγε κάτι στην Κάρλα Μπρούνι (σύζυγο του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί) και εκείνη αντιδρούσε με μια έκφραση σοκ στο πρόσωπό της.

Ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένος από τις διαστάσεις που πήρε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο και έσπευσε να εξηγήσει τι ήταν αυτό που συνέβη.

Είπε λοιπόν ότι η ουσιαστικά απαντούσε στο ερώτημα που του έθεσε η Κάρλα Μπρούνι γιατί στην κηδεία του Ζακ Σιράκ δεν ήταν παρούσα η σύζυγός του, Μπερναντέτ Σιράκ.

Ο Ολάντ λοιπόν απάντησε ότι η υγεία της είναι τόσο επιβαρυμένη που δεν μπορούσε να είναι παρούσα. Αυτή η πληροφορία φαίνεται ότι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στην Μπρούνι.

Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία του Ζακ Σιράκ (πρόεδρος μεταξύ 1995-2007) έδωσε το «παρών» σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Γαλλίας. Ήταν ασφαλώς εκεί ο νυν πρόεδρος Μακρόν, ο Φρανσουά Ολάντ, οι επίσης πρώην πρόεδροι Σαρκοζί και Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, πολλοί πρωθυπουργοί της Γαλλίας, ο Μπιλ Κλίντον, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.