Η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων με επιδρομή σε βάση στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, αλλά και εντός της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιδρομή στο Ιράκ ήταν αεροπορική με τη συμμετοχή μαχητικών και drones. Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah, το πυροβολικό της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Αλ- Μαλικίγια της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων (YPG). Το υπ. Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έκανε επιδρομή στο Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε ένα χιλιόμετρο από το τριεθνές Τουρκίας- Συρίας- Ιράκ, σε συνοριακό πέρασμα που έχουν δημιουργήσει οι Κούρδοι του Ιράκ και εκείνοι της Συρίας, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, για τον ανεφοδιασμό των τελευταίων. Κουρδικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι η επιδρομή έγινε εντός του τουρκικού εδάφους και όχι εντός του Συριακού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ραγκίπ Σοϊλού, οι ΗΠΑ απέκλεισαν τον εναέριο χώρο της βόρειας Συρίας για την Τουρκία. Η Αγκυρα αποβλήθηκε από το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων. Πάντως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Τουρκία δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο, αφού τα drones της και τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να εξαπολύσουν χτυπήματα από την τουρκική πλευρά.