Η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις της στο προπύργιο της Μανμπίτζ, τον θύλακα δυτικά του Ευφράτη που κρατούν από κοινού οι συνεργαζόμενες δυνάμεις Κούρδων και Αράβων μαχητών.

Tα άρματα μάχης και τα στρατεύματα των Τούρκων και των αποκαλούμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή και διεξάγονται σκληρές μάχες. Η πληροφορία για έναρξη των εχθροπραξιών επιβεβαιώνεται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat (ANF) μετέδωσε ότι μάχες διεξάγονται στο χωριό Ελ Τζαντ έξω από το Μανμπίτζ.

Από την πλευρά της Τουρκίας, η αγγλόφωνη Daily Sabah μετέδωσε στο δικτυακό της τόπο το απόγευμα της Δευτέρας ότι ξεκίνησε η επίθεση του τουρκικού στρατού σε συνεργασία με τον «Εθνικό Στρατό της Συρίας» κατά του Μανμπίτζ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για τη Μάνμπιτζ και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες, έπειτα από την αποτυχία μιας συμφωνίας με την Ουάσινγκτον πέρυσι που προέβλεπε την αποχώρηση των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.