Ενισχύονται, για ακόμη μια φορά, οι φόβοι αναζοπύρωσης του Ισλαμικού Κράτους, με τις ΗΠΑ να δέχονται διεθνείς επικρίσεις ύστερα από το «πράσινο φως» που έδωσαν στην Άγκυρα για να ξεκινήσει η «Πηγή Ειρήνης» και μετά την συμφωνία, για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός, που κάθε άλλο παρά την επιβολή ειρήνης πέτυχε. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Interfax, 12 συριακές φυλακές όπου κρατούνταν ξένοι μαχητές καθώς και οκτώ καταυλισμοί προσφύγων έμειναν αφύλακτοι ως αποτέλεσμα της επιχείρησης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

 Μιλώντας από την Κίνα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου είπε πως υπάρχει κίνδυνος οι μαχητές να αποδράσουν και να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.

 Για τους λόγους αυτούς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι είναι αναγκαίο «να γίνουν προσπάθειες από την διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις των τρομοκρατών, η ιδεολογία και η προπαγάνδα τους».

 Παράλληλα ο Σεργκεί Σόιγκου επεσήμανε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος», αφού ηττήθηκε στη Συρία έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στην νοτιο-ανατολική Ασία.