Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την φρικιαστική υπόθεση των 39 νεκρών σε κοντέινερ, λίγο έξω από το Λονδίνο. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Skynews, τα θύματα είναι κινεζικής καταγωγής. Λίγο αργότερα, την πληροφορία επιβεβαίωσαν και οι αστυνομικοί.

Οι Αρχές έχουν πραγματοποιήσει εφόδους σε δύο σπίτια, ενώ κρατείται και ανακρίνεται ο νεαρός Βορειοϊρλανδός οδηγός της νταλίκας.

Επίσης, οι βρετανικές αρχές εντόπισαν το δρομολόγιο του μοιραίου φορτηγού, καθώς μπήκε στη Βρετανία από το βελγικό λιμάνι του Ζέεμπρούγκε. Στις έρευνες συμμετέχουν πλέον και οι δικαστικές αρχές του Βελγίου, ωστόσο, δεν δίνουν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες. 

To υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το φορτηγό έχει δηλωθεί στην Βάρνα για λογαριασμό εταιρείας με Ιρλανδό ιδιοκτήτη. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της βαλκανικής χώρας συμπλήρωσε ότι το φορτηγό δεν είχε μπει στη χώρα του από το 2017.

Σημειώνεται ότι το 2000, από το Βέλγιο είχε φτάσει στο Ντόβερ της Βρετανίας ένα άλλο φορτηγό: Όταν οι Αρχές άνοιξαν τις πόρτες του, εντόπισαν νεκρούς 58 νεαρούς Κινέζους.

Τραγική ειρωνεία: οι Αρχές στο Βέλγιο είχαν εντοπίσει αρκετά από αυτά τα άτομα σε έλεγχο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Δεν τους είχαν συλλάβει, αλλά τους είχαν δώσει διορία λίγων ημερών να εγκαταλείψουν τη Ζώνη Σένγκεν…