Ένα πανεπιστήμιο στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση για το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και συγκεκριμένα με το πρότζεκτ που ονομάζεται «memento mori», που σημαίνει «θυμήσου ότι θα πεθάνεις».

Το πανεπιστήμιο Ράντμπαουντ, λοιπόν, τοποθετεί τους φοιτητές τους μέσα σε τάφο και το βίντεο από αυτή τη δραστηριότητα έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα.

Οι φοιτητές μπαίνουν στον τάφο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του πανεπιστημίου και κάθονται πάνω σε ένα χαλάκι, με σκοπό να δουν από μία διαφορετική οπτική τα πράγματα.

Ο Τζον Χάκινγκ εργάζεται στην εκκλησία του Ράντμπαουντ και είναι ο εμπνευστής του συγκεκριμένου πρότζεκτ, δηλώνοντας ότι έτσι οι φοιτητές θα εκτιμήσουν περισσότερο τη ζωή.

«Το τέλος της ζωής, ο θάνατος, είναι ένα ταμπού δύσκολο για τους φοιτητές. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για τον θάνατο όταν είσαι 18, 19, 20 ετών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χάκινγξ.

Πάντως, οι φοιτητές είδαν θετικά το πρότζεκτ και χρειάζεται να μπουν σε λίστα προκειμένου να ακολουθήσουν το πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί 30 λεπτά έως 3 ώρες, ανάλογα με την επιθυμία του ενδιαφερόμενου.