Σαρωτικό ήταν το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη Γαλλία και τη γειτονική Ιταλία, με τις δύο χώρες να μετρούν νεκρούς αλλά και σοβαρές καταστροφές, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη Γαλλία, οι βροχοπτώσεις «ιστορικής σφοδρότητας» που έπλητταν την Κυανή Ακτή από την Παρασκευή και οι εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσαν, στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

Έπειτα από πολύωρες έρευνες, σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν στη γαλλική διοικητική περιφέρεια της Βαρ εντόπισαν δύο πτώματα και το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού από την πόλη Γκρας που αγνοούνταν από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση του Βαρ το βράδυ της Κυριακής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ δύο άλλα άτομα που επέβαιναν στο όχημα κατάφεραν να βγουν από αυτό εγκαίρως και να σωθούν.


Κατάρρευση οδογέφυρας στην Ιταλία
Ωστόσο, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Ιταλία. Μια οδογέφυρα κατέρρευσε στη Λιγουρία, στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στην πόλη Σαβόνα, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της SIAS, της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λιγουρίας, Τζοβάνι Τότι, είπε ότι η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η γέφυρα.

Ένα αυτοκίνητο ενδέχεται να καταπλακώθηκε, όμως η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Στο μεταξύ, η SIAS έκανε γνωστό ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι καταβάλει προσπάθειες ώστε να επιβεβαιώσει ότι ισχύει αυτή η πληροφορία.


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, η υπερχείλιση του ποταμού Μπόμιντα στην Λιγουρία, οδήγησε στο θάνατο μιας γυναίκας οδηγού, το αυτοκίνητο της οποίας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι βροχοπτώσεις στη γειτονική Ιταλία μαίνονται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, με τις κοίτες των ποταμών να έχουν φουσκώσει και τους δρόμους σε πολλά από τα μεγάλα αστικά κέντρα να έχουν πλημμυρίσει.

Υπενθυμίζεται πως το 2018, από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα είχαν σκοτωθεί συνολικά 43 άνθρωποι.