Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δει τον εαυτό του ως... μωρό σε γιγάντιο μπαλόνι. Έχει δει τον εαυτό του σε δεκάδες memes στο πλάι της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Μεταξύ πολλών άλλων. 

Ο ίδιος όμως πάντα πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω. Έτσι αποφάσισε να ανεβάσει στον λογαριασμό του στον Twitter μια φωτογραφία του εαυτό του ως Ρόκι από τη θρυλική ταινία με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Από κάτω δεν υπήρχε καμία απολύτως εξήγηση. Και ήταν πραγματικά περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος είναι λαλίστατος στα «τιτιβίσματά» του.

Ιδού το περίφημο tweet:

Αρκετοί πάντως προσπάθησαν να εξηγήσουν την κατάσταση. Στην ταινία «Ρόκι», ο πρωταγωνιστής (Σιλβέστερ Σταλόνε) καλείται να αντιμετωπίσει έναν Ρώσο πυγμάχο, τόσο δυνατό που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει. Λεπτομέρεια: Δεν είναι απλά Ρώσος, είναι σοβιετικός.

Ο Ρόκι όμως τα καταφέρνει. Με σκληρή δουλειά και πίστη. Ο Ντόναλντ Τραμπ βέβαια δεν έχει μπει στον κόπο να τα βάλει με τη Ρωσία. Οι καταγγελίες για «ρωσικό δάκτυλο» στις εκλογές του 2016 είναι για τον ίδιο fake news.


H πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο Τραμπ θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως σκληροτράχηλο. Ειδικά τώρα που δέχεται την θεσμική επίθεση των Δημοκρατικών για την καθαίρεσή του. Άλλωστε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαναλαμβάνει συχνά τα περί σοσιαλιστικού κινδύνου, σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη μάχη του Λευκού Οίκου το 2020.