Στις… «φλόγες» τυλίχθηκε το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το πρωί της Πέμπτης, ως μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

Τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace κατάφεραν να ξεγελάσουν την ασφάλεια του κτιρίου και να σκαρφαλώσουν στη μεταλλική πρόσοψη του κτιρίου Europa, της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Εκεί, άπλωσαν ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κλιματική Εκτακτη Ανάγκη». Χρησιμοποίησαν δε εφέ για να δώσουν την εντύπωση ότι το κτίριο φλέγεται

Δείτε το απίστευτο βίντεο – Υποκρίθηκαν τους πυροσβέστες οι ακτιβιστές



Ντυμένοι στα κόκκινα και με ειδικό εξοπλισμό ορειβασίας, οι ακτιβιστές χρησιμοποίησαν μέχρι και ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα, πείθοντας τους πάντες ότι είναι πυροσβέστες.

Τους… τσάκωσε η Αστυνομία

Πριν από την λήξη της κατάληψης, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες της συνόδου κορυφής είναι πιθανόν να μεταφερθούν στο γειτονικό κτίριο Justus Lipsus.

Η πυροσβεστική υπηρεσία των Βρυξελλών έστησε δύο μεγάλες σκάλες για να επιτρέψει στους αστυνομικούς να σκαρφαλώσουν στην πρόσοψη του κτιρίου και να συλλάβουν τους γάλλους, βέλγους και γερμανούς ακτιβιστές της Greenpeace.

«Κάναμε το καθήκον μας» , δήλωσε ικανοποιημένη η Λόρα Ούλμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης.

Σημαντικές αποφάσεις για το κλίμα στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής
Το δρώμενο αυτό έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής είναι και αυτό της κλιματικής αλλαγής.

Οι ηγέτες των 28 χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν τρόπους για να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας.