Ο αμερικανικός στρατός στέλνει περίπου 3500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, σε λιγότερο από μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί, ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενος τέσσερις αξιωματούχους των ΗΠΑ, εκ των οποίων ο ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.

 Σύμφωνα με το NBC τα νέα στρατεύματα αναπτύσσονται στο Ιράκ, στο Κουβέιτ και σε άλλα μέρη της ευρύτερης περιοχής και έχουν διαταχθεί να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε απειλές, ενώ προσθέτει πως ήδη 700 στρατιώτες της 82ης αεροπορικής διοίκησης έχουν σταλεί στη Μέση Ανατολή.

 Ωστόσο, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι επιπλέον στρατιώτες δεν αποτελούν άμεση απάντηση στον θάνατο του Σουλεϊμανί, ο οποίος ενόχλησε την ηγεσία του Ιράν και προκάλεσε «εμπρηστικές απειλές εκδίκησης» από το πλουσιότερο σε κοιτάσματα πετρελαίου έθνος της Μέσης Ανατολής, σημειώνει το NBC News.

 Το αμερικανικό κανάλι αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως η «αποφασιστική αμυντική δράση» ελήφθη «για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό» υποστηρίζοντας ότι ο Σουλεϊμανί «ανέπτυσσε ενεργά σχέδια για επίθεση Αμερικανών διπλωματών και μελών του στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή».

 Ο Σουλεϊμανί έδωσε επίσης το πράσινο φως για τις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη αγδάτη που έλαβαν χώρα μέρες νωρίτερα.