Μια ακόμα μέρα έντασης αναμένεται να ζήσει η Βενεζουέλα, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής, Χουάν Γουαϊδό, θα επιχειρήσει σήμερα να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να αναλάβει καθήκοντα. Ο Γουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τουλάχιστον 50 χώρες, επανεξελέγη στην προεδρία του Νομοθετικού Σώματος, στη διάρκεια ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία αντιπολιτευόμενης εφημερίδας. 

Οι Αρχές του καθεστώτος Μαδούρο, τού απαγόρευσαν την είσοδο στην Ολομέλεια, όπου με πραξικοπηματικό τρόπο εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Λουίς Πάρα, o οποίος προέρχεται από την Αντιπολίτευση, αλλά φέρεται να τα έχει βρει με τον Μαδούρο.

Έτσι κι αλλιώς, η Βουλή -το μόνο Σώμα που ελέγχει εδώ και αρκετά χρόνια η Αντιπολίτευση- έχει ακυρωθεί από τον καθεστώς.

Ο Χουάν Γουαϊδό ξεκαθάρισε ότι θα πάει στο κτίριο της Βουλής με τους 100 βουλευτές που τον επανεξέλεξαν. Ο Πάρα τον κάλεσε να πάει στην Ολομέλεια και να καθήσει στα έδρανα: «Μπορεί να έρθει και να πει ό,τι επιθυμεί. Είναι καλοδεχούμενοι όλοι οι βουλευτές. Αυτά που έγιναν την Κυριακή είναι παρελθόν.»

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές, η παρουσία της Αντιπολίτευσης και των 100 βουλευτών του Γουαϊδό είναι απαραίτητη για να έχει τη στοιχειώδη νομιμότητα το Κοινοβούλιο.