Επί ποδός έθεσε τις αρμόδιες αρχές της Αμερικής η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί καθώς στις ΗΠΑ υπάρχει έντονος ο φόβος για προσπάθεια εκδίκησης της ηγεσίας του Ιράν.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ακόμα και για «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν στις ΗΠΑ το επόμενο 48ωρο.

 Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του Politico συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν, τη Δευτέρα, για το ζήτημα ασφάλειας σε ολόκληρο τον Λευκό Οίκο. Tα μέτρα συμπεριλαμβάνουν πρόσθετους μυστικούς πράκτορες, αυστηρότερες υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους και μεγαλύτερη προσοχή στους επισκέπτες.

Υπάλληλος του Λευκού Οίκου, που επικαλείται το Politico, βάσει αυτών οι φρουροί θα περνούν λίγο περισσότερο χρόνο ή θα ελέγχουν πιο στενά τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον Λευκό Οίκο. «Τίποτα, όμως, υπερβολικό που θα διαταράξει την είσοδο των ανθρώπων που έχουν θεμιτούς λόγους», αναφέρει. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι οι φρουροί θα διαβεβαιώνονται πως οι επισκέπτες είναι μόνοι τους στα αυτοκίνητα και θα χρησιμοποιούν σκύλους για έλεγχο, ο οποίος θα διαρκεί παραπάνω από το συνηθισμένο.

 Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν απάντηση των ιρανικών δυνάμεων, ως εκδίκηση για τον θάνατο του Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, υπογραμμίζοντας την στρατιωτική ετοιμότητα στη χώρα, αλλά και τον φόβο για αντίποινα με πιθανή την απόπειρα αφαίρεσης της ζωής ενός Αμερικανού Στρατηγού.