Το 2020 μπήκε με προβλήματα στο Μπάκιγχαμ, αφού ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δύο ημέρες αφού επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων στον Καναδά ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα και θα εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.
Η απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι ξάφνιασε τους πάντες, ακόμη και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τη βασίλισσα Ελισάβετ, και όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση μονοπωλεί τα βρετανικά ΜΜΕ.

81895023_1072766663065738_8332381427781861376_n


Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι όντως δεν ενημέρωσαν την οικογένειά τους, με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, να μαθαίνουν για την απόφασή τους από την τηλεόραση!

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικαλείται πηγή που αναφέρει πως στο Μπάκιγχαμ νιώθουν σαν να «μαχαιρώθηκαν πισώπλατα» από την απόφαση αυτή της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι. «Το επίπεδο της “απιστίας” ήταν συγκλονιστικό, και από τη βασίλισσα ως το τελευταίο πρόσωπο του Μπάκιγχαμ νιώθουμε πως ήταν σαν να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα», είπε χαρακτηριστικά πηγή από το παλάτι.

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να μοιράσουν τη ζωή του μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής, σκοπεύοντας να μείνουν οικονομικά ανεξάρτητοι από την βασιλική οικογένεια. Στην ανακοίνωσή του το παλάτι παρουσιάστηκε συγκρατημένο στο κατά το πόσο είναι τελεσίδικη η απόφαση του ζευγαριού, κάνοντας λόγο για μια «περίπλοκη» κατάσταση.

Μπάκιγχαμ: Σοκαρισμένη και έξαλλη η βασίλισσα με Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι

Τα βρετανικά ΜΜΕ, αποκαλούμενα πηγή εντός του παλατιού, ανέφεραν πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ απογοητευμένη από την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι.

«Σοκαρισμένη, λυπημένη και λίγο έξαλλη με το ζευγάρι» είναι η Ελισάβετ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η απογοήτευση για τον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ είναι έκδηλη και σε άλλα μέλη και ανθρώπους που βρίσκονται εντός του Μπάκιγχαμ.

«Έκαναν τον γάμο που ήθελαν, πήραν το σπίτι που ήθελαν, το γραφείο που ήθελαν, τα λεφτά και το προσωπικό που ήθελαν, έκαναν τα ταξίδια που ήθελαν και τώρα γυρίζουν την πλάτη τους στην οικογένεια. Τι άλλο ήθελαν δηλαδή;», ανέφερε μια πηγή εντός του παλατιού στην Daily Mail, ενώ μια άλλη σχολίασε:
«Είναι εντελώς άδικο για τη βασίλισσα και δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Ηταν άσχημος τρόπος συμπεριφοράς προς το πρόσωπό της. Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και θέλει να τους βοηθήσει. Ομως είναι πολύ στενοχωρημένη».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι πήραν την απόφαση μετά από ένα ταξίδι έξι εβδομάδων στον Καναδά, αλλά προτίμησαν να κάνουν γνωστή την απόφασή τους μέσω social media σε όλο τον κόσμο, πριν μιλήσουν στη βασιλική οικογένεια. Η Μέγκαν Μαρκλ αντιμετώπιζε πάντα δυσκολίες να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις της βασιλικής οικογένειας, όπως είχε παραδεχτεί, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ, παρά την πίκρα της για αποφάσεις του ζευγαριού (είχε αφαιρέσει τις φωτογραφίες τους από το γραφείο της), είχε κάνει μια αναφορά στον γιο τους, Αρτσι, κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

basilissa


Τι κερδίζει και τι θα χάσει το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν από την παραίτηση

Γυρίζοντας την πλάτη στο παλάτι δεν γυρίζουν την πλάτη και στα εκατομμύρια τα οποία είναι πολλά. Αν και οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους που έγινε ερήμην της βασίλισσας, αναφέρουν ότι θα εργαστούν για να κερδίσουν τα προς το ζην.

Όμως τι εισπράττει το ζεύγος κάθε χρόνο από το παλάτι; Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη. Βέβαια και η Μέγκαν έχει περιουσία αφού έχει βγάλει αρκετά από τη δουλειά της και κυρίως από τον ρόλο της στο Suits, που είναι η μοναδική της επιτυχία.

Το ζεύγος και ο γιος τους έχουν συνεχώς έξι αστυνομικούς για προστασία που φυσικά πληρώνονται καλά από την… τσέπη των Βρετανών φορολογούμενων.
xari-megkan


Τα έσοδά τους
Ο καθένας τους αμείβεται με 100.000 λίρες ετησίως από το κράτος, και πολλοί φοβούνται ότι το κόστος αυτό ίσως… πολλαπλασιαστεί αν μετακομίσουν στον Καναδά.

Από τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Χάρι και ο Γουίλιαμ εισπράττουν μαζί 5 εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα έξοδά τους, τα οποία βρίσκονται σε ένα καταπίστευμα που και αυτό προέρχεται από την τσέπη των φορολογουμένων. Ο Γουίλιαμ πιστεύεται ότι παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο, οπότε Μέγκαν και Χάρι παίρνουν τα δύο από τα πέντε εκατομμύρια το χρόνο.

Αλλά τα χρήματα δεν έχουν τελειωμό, αφού τα αδέρφια εισπράττουν ακόμη 3,16 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για “ανεπίσημα έξοδα” αλλά και κέρδη από το 1,2 δισ. λιρών ακίνητο του πατέρα τους, Duchy of Cornwall.

Ο Κάρολος φέρεται να έδωσε 4,9 εκατομμύρια λίρες στους γιους του από αυτά τα κέρδη μόνο το 2019.

Τα έξοδά τους
Τα έξοδα του Χάρι και της Μέγκαν δεν είναι λίγα, αλλά ούτε και πολλά σε σχέση με το τεράστιο ποσόπου εισπράττουν από το παλάτι.

Το ζευγάρι έχει μια προσωπική γραμματέα με αμοιβή περίπου 146.000 λίρες το χρόνο ενώ εξαψήφιος είναι και ο μισθός της σούπερ νταντάς του Άρτσι, τόσο πληρώνουν όλες οι καλές οικογένειες της βρετανίας στις νταντάδες τους.

Στο σπίτι τους στο Frogmore Cottage - το οποίο ανακαίνισαν σπαταλώντας πολλά εκατομμύρια πρόσφατα- έχουν οικονόμο, δύο προσωπικούς βοηθούς και δύο ακόμη άτομα προσωπικό του Παλατιού που εισπράττουν περίπου 30.000 λίρες ετησίως

Οι προσωπικές τους περιουσίες

Η προσωπική περιουσία του Χάρι, εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια λίρες, αφού κληρονόμησε περισσότερα από 20.000.000 από την μητέρα του και σχεδόν 7 εκατομμύρια από την προ-γιαγιά του.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει προσωπική περιουσία ύψους 4.000.000 λιρών, καθώς είχε φτάσει να αμείβεται με 40.000 δολάρια ανά επεισόδιο στο Suits.

Ωστόσο, για έναν πολυτελή τρόπο ζωής σαν τον δικό τους, τα χρήματα δεν είναι αρκετά...

Μην φανταστείτε βέβαια ότι θα τους αφήσουν έτσι. Είναι δεδομένο πως θα… χάσουν κάποια εκατομμύρια αν αποφασίσουν να πάνε τα πράγματα στα άκρα αλλά μπορούν να διατηρήσουν τους τίτλους τους αν το επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, εν… μία νυκτί ίσως χάσουν την πρόσβαση σε ποσό 8.000.000 λιρών που δίνονται στον Χάρι και τον Γουίλιαμ κάθε χρόνο, ενώ και τα… έξοδά τους, ύψους 1.000.000 λιρών, θα πρέπει να πληρώνονται από την τσέπη τους.

Πώς μετά την παραίτηση από royals μπορούν να βγάλουν δεκάδες εκατομμύρια

Το ζευγάρι έχει περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια ιδιωτική περιουσία για να χρηματοδοτήσει τη νέα του ζωή, αλλά έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν ακόμη περισσότερα μέσω διάφορων έργων. Αν ακολουθήσουν το παράδειγμα διάσημων ζευγαριών, όπως οι Ομπάμα και οι Κλίντον, μπορούν να βγάλουν μια περιουσία μέσω κερδοφόρων συμβολαίων για βιβλία, τηλεοπτικές εμφανίσεις και, στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ, συνεργασίες σε θέματα μόδας.

Οι ευκαιρίες είναι φαινομενικά ατελείωτες για τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ, που έχουν σχέσεις με ανθρώπους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έχουν επίσης τους πόρους για να προσλάβουν επαγγελματίες που θα τους βοηθήσουν στις σταδιοδρομίες τους καθώς απομακρύνονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Ας δούμε όμως πώς θα μπορούσαν να βγάλουν εκατομμύρια δολάρια

Εκδοτικές συμφωνίες
Εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιλέξουν να γράψουν τα απομνημονεύματά τους, πιθανότατα θα ξεκινήσει ένας πόλεμος υποβολής προσφορών μεταξύ των εκδοτικών οίκων και σίγουρα το ποσό θα είναι 8ψήφιο. Οι θαυμαστές τους θα ήθελαν πολύ να μάθουν για τα διαφορετικά παιδιά χρόνια και το πώς οι ζωές τους ενώθηκαν μετά την γνωριμία τους από έναν κοινό φίλο. Η ιστορία τους σαγηνεύει κι ενώ έχουν μοιραστεί μερικές λεπτομέρειες, πολλοί είναι αυτοί που διψάνε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σχέση τους.

Το 2017, οι Ομπάμα έκλεισαν μια κοινή συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, αξίας περίπου 65 εκατομμυρίων δολαρίων – ένα πρωτοφανές ποσό για τα απομνημονεύματα ενός προέδρου. Κι ενώ το βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, η αυτοβιογραφία της Μισέλ με τίτλο «Becoming, πούλησε 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και έγινε το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική για το 2018. Μέχρι τον Μάρτιο του 2019 είχε πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν σε καλό δρόμο για να γίνει το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Πριν από τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε 15 εκατομμύρια δολάρια για την αυτοβιογραφία του το 2004. Η σύζυγός του, Χίλαρι Κλίντον έχει γράψει πολλά βιβλία επίσης. Έχει κερδίσει μια προκαταβολή περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τα απομνημονεύματά της «Living History» το 2003 και ακολούθησαν άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια για το «Hard Choices» το 2014.

Αν ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θέλουν να γράψουν για τα προσωπικά τους, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ακόμη και τα βήματα της Τσέλσι Κλίντον που γράφει παιδιά βιβλία.

Συμφωνίες για τηλεοπτικές εμφανίσεις και streaming
Τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν Μαρκλ είναι ακτιβιστές, οπότε δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι μπορεί να συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές για να ευαισθητοποιήσουν για τις αιτίες που είναι σημαντικές γι’ αυτούς. Ο Χάρι έχει ήδη συνεργαστεί με την Όπρα Γουίνφρεϊ για την δημιουργία μιας σειράς ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία που θα κυκλοφορήσει φέτος στην πλατφόρμα της Apple TV.

Παράλληλα, εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τις μάχες που έχουν αντιμετωπίσει ως ζευγάρι στο συναισθηματικό ντοκιμαντέρ τους «Harry & Meghan: An African Journey». Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν να ακολουθήσουν το παράδειγμα και πάλι των Ομπάμα και να ξεκινήσουν την δική τους εταιρεία παραγωγής για να προωθούν τα θέματα που λατρεύουν. Το 2018 είχε ανακοινωθεί πως ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα είχαν υπογράψει μια πολυετή συμφωνία για την παραγωγή ταινιών , σειρών και ντοκιμαντέρ για την Netflix μέσω της εταιρείας παραγωγής του, Higher Ground. Και παρόλο που δεν είναι γνωστό το ποσό που πήραν, όσοι έχουν υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες έχουν βγάλει εκατομμύρια.

Η Σόντα Ράιμς, η παραγωγός των Grey’s Anatomy και Scandal, υπέγραψε ένα 5ετές συμβόλαιο με την Netflix το 2017, το οποίο εκτιμάται ότι της απέφερε 150 εκατομμύρια δολάρια. Την επόμενη χρονιά ο δημιουργός του «American Horror Story» Ράιαν Μέρφι, έβγαλε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια υπογράφοντας κι αυτός ένα πενταετές συμβόλαιο με την Netflix.

Δημόσιες ομιλίες
Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ και οι Πρώτες Κυρίες παίρνουν εκατομμύρια δολάρια από τις δημόσιες εμφανίσεις τους, οπότε γιατί να μην μπορούν να βγάλουν πολλά ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ; Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους έχουν μεγαλώσει πολύ την περιουσία τους από τις ομιλίες που δίνουν και για τις οποίες λαμβάνουν 6ψήφια ποσά. Μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα λέγεται ότι παίρνει 400.000 δολάρια για κάθε ομιλία του, ενώ η Μισέλ Ομπάμα λέγεται ότι βγάζει 200.000 δολάρια.

Ο Τζεφ Τζάκομπσον, συνιδρυτής της εταιρείας διοργάνωσης ομιλιών, Talent Bureau, δήλωσε πως το ζευγάρι θα μπορούσε να βγάζει τουλάχιστον 100.000 δολάρια για κάθε εμφάνιση με τον Χάρι να μπορεί να φτάσει και τα 500.000 δολάρια. Όπως δήλωσε στο Bloomberg: «Φαντάζομαι ότι θα αρχίσουν σύντομα αυτές τις συζητήσεις εάν δεν το έχουν κάνει ήδη. Υποψιάζομαι ότι και οι δύο θα μπουν σε αυτό το κύκλωμα και θα είναι ένα από τα κύρια μέτωπα εισοδήματος για τον Χάρι».

Συνεργασίες με οίκους μόδας
Όταν πρόκειται για την μόδα, η Μέγκαν Μαρκλ έχει το χέρι του Μίδα. Ότι κι αν φορά η δούκισσα του Σάσεξ, ξεπουλά αμέσως, με αποτέλεσμα να θεωρείται το όνειρο για συνεργασία για κάθε οίκο μόδας. Παράλληλα, η Μέγκαν Μαρκλ έχει πολλούς φίλους στην βιομηχανία της μόδας, συμπεριλαμβανομένης της σχεδιάστριας Misha Nonoo, αλλά και της Σερένα Γουίλιαμς, που έχουν και οι δύο τις δικές τους σειρές ένδυσης. Η στενή φίλη της Μέγκαν, Τζέσικα Μουλρόνεϊ, τυχαίνει να είναι επίσης διάσημη στιλίστρια που έχει βοηθήσει πολλούς καναδικούς οίκους μόδας.

Επίσης, πριν από λίγο καιρό η Μέγκαν Μαρκλ παρουσίασε την capsule συλλογή σε συνεργασία με την Misha Nonoo, που ξεπούλησε αμέσως. Αν λοιπόν το επιλέξει η δούκισσα του Σάσεξ, θα μπορούσε ακόμη και να αναβιώσει το μπλογκ της, το The Tig, το οποίο είχε ξεκινήσει το 2014 και στο οποίο μοιραζόταν την καθημερινότητά της με τους οπαδούς της. Βέβαια, αναγκάστηκε να το κλείσει για χάρη της ζωής της στην βασιλική οικογένεια, τον Νοέμβριο του 2017. Ωστόσο, πρόσφατα κατέθεσε έγγραφα σε δικαστήριο των ΗΠΑ για να κρατήσει το εμπορικό σήμα του ιστολογίου της μέχρι το 2021.

Φιλανθρωπίες
Η φιλανθρωπία είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ και στην δήλωσή τους που ανήγγειλαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα ανώτερα βασιλικά καθήκοντα, ανέφεραν ότι θέλουν να ξεκινήσουν μια «νέα φιλανθρωπική οντότητα». Το ζευγάρι δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, αλλά θα μπορούσαν να εμπνευστούν από τους Ομπάμα, Μπους και Κλίντον που έχουν όλοι τους φιλανθρωπικές βάσεις στις ΗΠΑ.

Αν και δεν θα κερδίσουν χρήματα από τις φιλανθρωπικές τους προσπάθειες, το νέο αυτό εγχείρημα θα τους βοηθήσει σίγουρα να χαράξουν τις νέες τους ταυτότητες εκτός της βρετανικής μοναρχίας.