H είδηση της απώλειας του σπουδαίου Αμερικανού αθλητή του NBA Κόμπι Μπράιαντ έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε όλο τον πλανήτη. Αθλητές, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, αλλά και πολιτικοί έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα να αποτίσουν φόρο τιμής στον 41χρονο αθλητή.

Μεταξύ αυτών, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με τη σύζυγό του, Χίλαρι.

O Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στo Τwitter: «Ο Κόμπι Μπράιαντ παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μπασκεμπολίστες όλων των εποχών, μόλις ξεκίναγε στη ζωή. Αγαπούσε την οικογένειά του και είχε πάθος για το μέλλον. Η απώλεια της κόρης του κάνει ακόμα πιο συνταρακτική αυτή τη στιγμή.» 

Ο πρόεδρος σε δεύτερo tweet έστειλε τα συλλυπητήριά του μαζί με εκείνα της Πρώτης Κυρίας, Μελάνια.





Ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε στο Twitter: «Ο Κόμπι υπήρξε ένας θρύλος στα παρκέ και ξεκινούσε σε αυτό που θα γινόταν μια δεύτερη πράξη όλο νόημα. Το να χαθεί και η Τζιάνα (σ.σ. η κόρη του) προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο πόνο σε εμάς, ως γονείς. Η Μισέλ και εγώ στέλνουμε την αγάπη και τις προσευχές μας στη Βανέσα και την υπόλοιπη οικογένεια σε αυτή την αδιανόητη μέρα.»


Ο Μπιλ Κλίντον τόνισε: «Η Χίλαρι  και εγώ είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι από την απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και όλων όσων έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Ο Κόμπε έφερε χαρά και ενθουσιασμό στους φιλάθλους, όχι μόνο στο Λος Αντζελες, αλλά σε όλες τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Ήταν ηγέτης και εκτός παρκέ, ειδικά το ενδιαφέρον του για τους νέους ανθρώπους, τους ασθενείς και τους άστεγους - ένα πάθος που το είδα από πρώτο χέρι όταν τον βρέθηκα μαζί του, μαζί με τη Βανέσα στα εγκαίνια ενός οίκου από το Ίδρυμα που δημιούργησε. Έζησε μια μεγάλη ζωή σε μικρό χρονικό διάστημα. Πάνω από όλα, αγαπούσε την οικογένειά του. Προσευχόμαστε για τη Βανέσα, Νατάλια, Μπιάνκα και Κάπρι και όλους όσοι έχασαν τους αγαπημένους τους σήμερα.»