Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να αναγνωρίσει ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β' ότι έχει ένα επιπλέον τέκνο από εξωσυζυγική σχέση. Ο 81χρονος τέως μονάρχης λύγισε, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την απόλυτη σχεδόν βεβαιότητα ενός τεστ DNA. Επιπλέον, από τη στιγμή που παραιτήθηκε από το θρόνο υπέρ του υιού του και νυν βασιλιά Φιλίππου, έχασε την δικαστική ασυλία.

Το τέκνο του είναι σήμερα 51 ετών. Πρόκειται για την εικαστικό Ντελφίν Μποέλ. Η ίδια δήλωσε ανακουφισμένη. 

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το νομικό επιτελείο του Αλβέρτου Β' ήταν εξαιρετικά προσεκτικά διατυπωμένη: «Ο τέως βασιλιάς έλαβε γνώση των αποτελεσμάτων του τεστ DNA και τα επιστημονικά συμπεράσματα υποδεικνύουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κ. Ντελφίν Μποέλ».

Ο δικηγόρος της 51χρονης εξήγησε ότι στόχος της ήταν «να αποφύγει το γεγονός τα παιδιά της να κουβαλούν αυτό το βάρος».

Οι φήμες για το λεγόμενο «τέταρτο τέκνο» ξεκίνησαν το 1999, όταν κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με σχετικές αναφορές. Τότε ο Αλβέρτος ήταν στο θρόνο (παρέμεινε βασιλιάς των Βέλγων από το 1993 έως το 2013) και ασφαλώς αρνήθηκε τις καταγγελίες. Η ίδια η Νοέλ το επανέλαβε το 2005 σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Αλβέρτος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχε την εξωσυζυγική σχέση μεταξύ 1966 και 1984, όταν ακόμα ήταν πρίγκιπας. Υπενθυμίζεται ότι ανήλθε στο θρόνο το 1993, όταν ξαφνικά πέθανε ο αδελφός του, βασιλιάς Μποντουέν. 

Ο Αλβέρτος παντρεύτηκε το 1959 την Ιταλίδα πριγκίπισσα Πάολα ντο Ρούφο. Απέκτησαν τρία παιδιά. 

H Nτελφίν Μποέλ γεννήθηκε το 1968 και έχει δύο παιδιά.