Δεξίωση «διαζυγίου» διοργανώνει ο Μπόρις Τζόνσον, που γιορτάζει το επικείμενο Brexit με επιστροφή στις ρίζες, ήτοι παραδοσιακά βρετανικά εδέσματα και βρετανικό αφρώδη οίνο.

 Ο Μπόρις Τζόνσον που ουδέποτε έκρυψε την επιθυμία του για Brexit, αποφάσισε να διοργανώσει βραδιά υποδοχής του μεγάλου γεγονότος στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία. Ώρα έναρξης, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, η 9η βραδινή, δηλαδή δύο ώρες πριν ο χρόνος δείξει 11 το βράδυ, τερματίζοντας την ταραχώδη 47χρονη σχέση της Βρετανίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

 Στη βραδιά έχουν προσκληθεί τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σύμβουλοι και υπάλληλοι του Νο10, αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης, όπως επίσης και υποστηρικτές της καμπάνιας του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ.

 Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το περιορισμένης κοπής νόμισμα που δόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία από το βασιλικό νομισματοκοπείο, έχει ήδη εξαντληθεί. Πρόκειται για το νόμισμα της μισής λίρας (50p), το οποίο είναι χρυσό και επετειακό, και κόπηκε μόνο σε 1.500 αντίτυπα, προς 945 λίρες το καθένα.

 Το τοπικό συμβούλιο της Οξφόρδης, ύψωσε την σημαία της ΕΕ, πάνω από το δημαρχείο, ως φόρο τιμής για την «φιλία και συνεργασία» επί δεκαετίες με τις Βρυξέλλες, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις διεθνείς σχέσεις, αλλά και τη συνεργασία με τις αδελφοποιημένες πόλεις προς όφελος των κατοίκων και των επιχειρήσεων και στο μέλλον.