Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
pompeo
Διεθνή

Πομπέο: Το Ιράν να πει την αλήθεια για τα κρούσματα στη χώρα του

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε σήμερα τις ιρανικές αρχές «να πουν την αλήθεια» για τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες ότι η Τεχεράνη απέκρυψε το εύρος της εξάπλωσής του στο εσωτερικό της χώρας, μετέδωσε το Reuters.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθύτατα για τις πληροφορίες που αναφέρουν πως το ιρανικό καθεστώς απέκρυψε ζωτικές πληροφορίες για την επιδημία στη χώρα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον. «Όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, οφείλουν να λένε την αλήθεια για τον κορονοϊό και να συνεργάζονται με τους διεθνείς οργανισμούς αρωγής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο.

Επίσης ο Πομπέο επέκρινε την Κίνα για τον τρόπο που χειρίστηκε την εκδήλωση του κορονοϊού. «Αν η Κίνα επέτρεπε στους δικούς της και ξένους δημοσιογράφους, καθώς και στο ιατρικό προσωπικό να μιλήσουν ελεύθερα για το ιό, οι Κινέζοι αξιωματούχοι και τα άλλα έθνη θα ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του κορονoϊού», τόνισε, σύμφωνα με το Reuters.