Την πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων καταλαμβάνει το Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σύμφωνα το exit poll των καναλιών 12 και 13, λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες στο Ισραήλ.

Στην τρίτη εκλογική μάχη σε διάστημα 14 μηνών το Λικούντ φέρεται να αποσπά 37 έδρες και συνολικά 60 σε επίπεδο συνασπισμού, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει τον Νετανιάχου μια ανάσα από την πρωθυπουργία καθώς θα χρειαστεί μια ακόμα έδρα. Στο 120εδρη βουλή της χώρας απαιτείται πλειοψηφία 61 εδρών. Την ίδια ώρα το κόμμα Μπλε Άσπρο του Μπένι Γκαντς φέρεται να καταλαμβάνει 32 έδρες και συνολικά 52 ως συνασπισμός κάτι που σημαίνει ότι απέχει αρκετά από τον στόχο της πρωθυπουργίας.

Ρυθμιστικό ρόλο αναμένεται να έχει εκ νέου το κόμμα Γισραέλ Μπεϊτενού, πρώην υπουργού Άμυνας και πρώην στενού συμμάχου του Νετανιάχου, Αβιγκντορ Λιμπερμαν το οποίο υπολογίζεται ανάμεσα στις 6-8 έδρες και μένει να φανεί αν τελικά θα μετέχει σε μια κυβέρνηση υπό το Λικούντ.

Οι εκλογές του Ισραήλ σημαδεύτηκαν από την υψηλότερη συμμετοχή ψηφοφόρων από το 1999 με τουλάχιστον 66% του εκλογικού σώματος να μετέχει στη διαδικασία.