Όπως διευκρίνισαν οι ρωσικές αρχές, πρόκειται για Ρώσους πολίτες, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στην Μόσχα και ένας στο Νίζνι Νόβγκοραντ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρμόδιας επιτροπής, και οι έξι που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό είχαν επισκεφθεί την Ιταλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση των έξι Ρώσων είναι ικανοποιητική και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Το Reuters σημειώνει πως, μετά τη σημερινή ανακοίνωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ρωσία φθάνει συνολικά τα 13.

 Έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του δημάρχου της Μόσχας το περασμένο διάστημα αναφέρει ότι οι Ρώσοι που επιστρέφουν από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και από άλλα κράτη και εμφανίζουν πιθανές «δυσμενείς» ενδείξεις του κοροναϊού, πρέπει να απομονώνονται στο σπίτι τους για 14 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά ή εκεί όπου σπουδάζουν, αναφέρει το έγγραφο.

 

Σε καραντίνα μαθητές που ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Η Διεύθυνση εκπαίδευσης του Δήμου της Μόσχας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, όσοι φοιτούν σε μορφωτικά ιδρύματα της ρωσικής πρωτεύουσας και φθάνουν από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, από τις 10 Μαρτίου και για διάστημα δύο εβδομάδων δεν θα κάνουν μάθημα.

 Η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι μαθητές αυτοί δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, όπως δεν θα επιτρέπεται για το διάστημα αυτό να διδάσκουν στις τάξεις και καθηγητές που φθάνουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν , τη Γαλλία , τη Γερμανία, την Ισπανία και από άλλες χώρες στις οποίες έχει εξαπλωθεί ο κοροναϊός.