Ακάθεκτος συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, την ώρα που ο ίδιος έφτασε την κατάσταση στον Έβρο στο απροχώρητο στέλνοντας στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. 

Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος παρομοιάζει την κατάσταση στον Εβρο με τις θηριωδίες των ναζί.

Μάλιστα μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους μετανάστες, με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Ναζί με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα διαστάσει να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση στο Ιντλίμπ, αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις για εκεχειρία, τις οποίες συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Θα απαντήσουμε και στην ελάχιστη επίθεση εναντίον των θέσεων παρατήρησής μας με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα», τόνισε ο Ερντογάν.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι σημειώνονται μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 θέσεων παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ. «Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά περιστατικά , η εκεχειρία έχει αρχίσει να παραβιάζεται. Ενημερώνουμε για τα περιστατικά αυτά τη Ρωσία (...) και αναμένουμε να ληφθούν μέτρα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.