Μετά από την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και των ίδιων των Βρετανών η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία.

Ειδικότερα, η  βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων από την Παρασκευή 20 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας, λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Στην ανακοίνωση προχώρησε ο Γραμματέας Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Ουίλιαμσον και επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

 

Δεν θα γίνουν οι φετινές εξετάσεις

 

«Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα σχολεία θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας. Είναι δύσκολο να συνεχιστεί η φυσιολογική λειτουργία τους, καθώς το διαθέσιμο προσωπικό μειώνεται» ανέφερε ο Ουίλιαμσον, συμπληρώνοντας πως «οι φετινές εξετάσεις δεν θα γίνουν».

 

Από την πλευρά του, ο Τζόνσον είπε πως «το κλείσιμο σχολείων είναι το λιγότερο σκληρό μέτρο που λαμβάνουμε, έχει τον μικρότερο αντίκτυπο». «Τώρα πρέπει να αυξήσουμε την πίεση, χάρη στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων» συμπλήρωσε.

 

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και νοσοκόμες, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα Υγείας, καθώς και σε ευπαθείς μαθητές.

 

Όσο για την επανέναρξη λειτουργίας τους, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αδυναμία προσδιορισμού ημερομηνίας...


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα