Εάν τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, αποτελούν τις πραγματικές τάσεις στη χώρα, τότε τα σημάδια είναι πολύ ανησυχητικά όχι μόνον για την ίδια τη Γαλλία, αλλά και για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει υπολογίσει ότι το 15% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID – 19 θα χρειασθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο, ενώ το 5% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων επίσης θα χρειασθεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Όμως, σύμφωνα με τα χθεσινά στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, 14.459 ήταν ήδη χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα, εκ των οποίων νοσηλεύονται τα 6.174, δηλαδή ποσοστό… 42,6% επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και όχι ποσοστό 15%, το οποίο υπολόγιζε ο ΠΟΥ!

Επίσης, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν χθες στη Γαλλία 1.525 ασθενείς, δηλαδή ποσοστό… 10,64% επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και όχι ποσοστό 5%, το οποίο υπολόγιζε ο ΠΟΥ!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 50% των ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονταν χθες σε ΜΕΘ, στη Γαλλία πάντα, ήταν ηλικίας… κάτω των 60 ετών!