Το θάνατο σκορπάει στην Ευρώπη η επιδημία του κοροναϊού. Συνεχίζεται η επέλαση του κοροναϊού η οποία θρηνεί περισσότερους από 12.000 θανάτους και 144.000 κρούσματα.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη Γηραιά Ήπειρο δεν ανταποκρίνεται σε αυτόν, καθώς η πλειονότητα των χωρών έχουν πλέον σταματήσει τη διεξαγωγή τεστ. Και αυτό παρά το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται. Αντιθέτως, περιορίζονται σε όσους παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα και χρήζουν νοσηλείας. Η κρισιμότητα των στιγμών, όμως, αποτυπώνεται γλαφυρά στις απώλειες που σημειώθηκαν μόνο σε ένα 24ωρο, καθώς έχασαν τη ζωή τους παραπάνω από 1.300 άτομα.


Κατά τη χθεσινή μέρα, σημειώθηκαν ακόμα 684 απώλειες στην Ιταλία, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 7.500.

Στην Ισπανία κατέληξαν ακόμα 783 άνθρωποι. Πλέον οι νεκροί στην Ισπανία είναι 3434, με την ιβηρική χώρα να είναι δεύτερη στη μαύρη λίστα παγκοσμίως.

Επιπλέον, 231 απώλειες σημειώθηκαν χθες στην Γαλλία, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 1331, ενώ στη Βρετανία υπήρξαν 28 θάνατοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 465.

Στη Βρετανία συνεχίζονται οι εκκλήσεις να μείνει ο κόσμος μέσα. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί κυμαίνονται στους 465. Υπάρχουν, όμως, φόβοι ότι μπορεί να έχει νοσήσει ένα μεγάλο ποσοστό του λαού. Η αλληλεγγύη και η αυτοθυσία των πολιτών είναι πάντως αξιοθαύμαστη. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, 400 χιλιάδες άτομα ζήτησαν να συμβάλουν εθελοντικά.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σημείωσε σε ανακοίνωσή του, ότι η καραντίνα είναι αποτελεσματικό μέτρο, καθώς περιορίζει την εξάπλωση της διασποράς του κοροναϊού.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα