Μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη να μην εφησυχάζουν για το προσφυγικό έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Σοϊλού ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από την περιοχή Παζάρκουλε, στην Αδριανούπολη, με αφορμή την επιδημία του κοροναϊου.

“Να σας αποκαλύψω πως στην Αδριανούπολη χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκουλε. Πήραμε τους πρόσφυγες και τους πήγαμε σε 9 πόλεις. Τους φιλοξενούμε και σε κέντρα επαναπροώθησης. Μέχρι τα ξημερώματα κάναμε επιχείρηση και απομακρύναμε 5800 πρόσφυγες”.

Ο Τούρκος υπουργός, πάντως, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία με τη λήξη της κρίσης του κοροναϊου θα συνεχίσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες και στους μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

“Εμείς το κάναμε αυτό για προληπτικούς λόγους. Όμως κανένας να μην εφησυχάσει. Μόλις τελειώσει αυτή η επιδημία και το ρίσκο αυτό, οποιοσδήποτε θα θελήσει να πάει στο Παζάρκουλε, εμείς δεν θα τον εμποδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στην πολιτική μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού.