Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προχωρεί σε οριζόντιες συστάσεις για χώρες και περιοχές ως προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού. Μαλιστα, ο οργανισμός απευθύνει προειδοποίηση κατά της πρόωρης άρσης τους.

«Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές» δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Η πορεία της Ελλάδας

Στην Ελλάδα χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.755. Οι αριθμοί των νεκρών και των νέων κρουσμάτων στην χώρα αποτελούν ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται. 

Σε νέο δημοσίευμα του το Bloomberg δίνει εύσημα στην Ελλάδα για την γρήγορη αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στον Σωτήρη Τσιόδρα και τις πρόσφατες δηλώσεις του όπου αναφέρει πως «είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα». 

Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται και οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος υπογραμμίζει πως «η μάχη που δίνουμε είναι δύσκολη και το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό. Γι’αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση εκτός κι αν είναι εντελώς απαραίτητη».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα