Ο Μπόρις Τζόνσον ανταποκρίνεται στη θεραπεία για τον κοροναϊό, καθώς νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο.

 Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται στο St Thomas στο Λονδίνο και βρίσκεται υπό «στενή παρακολούθηση» και παρέμεινε κλινικά σταθερός, δήλωσε η Ντάουνιγκ Στριτ. Οπως πρόσθεσε, ο Μπόρις Τζόνσον δεν εργάζεται αλλά επικοινωνεί όταν χρειάζεται.

 «Ο πρωθυπουργός είναι σε κλινικά σταθερή κατάσταση και ανταποκρίνεται στην θεραπεία. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο και έχει καλή διάθεση», αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Από την Κυριακή στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον διακομίστηκε στο νοσοκομείο, προληπτικά την Κυριακή, ωστόσο, τη Δευτέρα μπήκε στην εντατική, καθώς τα συμπτώματα του ιού επέμεναν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς βοήθεια. Δεν έχει χρειαστεί να γίνει η χρήση αναπνευστήρα ή κάποια άλλη μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη.

 Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί μία παράταση του καθολικού lockdown, παρά μόνο ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όπως με την επαναλειτουργία των σχολείων.

 ύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, συνολικά 20.000 μέλη του προσωπικού του NHS και των οικογενειών τους έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κοροναϊό, ενώ ο αριθμός των εξετάσεων που διεξάγονται καθημερινά έχει ανέλθει στις 14.000. Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Παρασκευή θα αρχίσει η λειτουργία του δεύτερου νοσοκομείου Nightingale του NHS στο Μπέρμιγχαμ, με αρχικά 500 κλίνες για ασθενείς με κοροναϊό και με τη δυνατότητα ο αριθμός τους να φτάσει τις 2.000.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα