Την πιο μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της γράφει η Ευρώπη. Μια σελίδα που κανείς δεν ήθελε να διαβάσει καθώς κατακλύζεται από χιλιάδες θανάτους ασθενών που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον κοροναϊό.

Η πανδημία του νέου κοροναϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 60.000 ανθρώπους στην Ευρώπη.

 Αριθμός που αντιστοιχεί στο 70% των θανάτων σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία. Η Γηραιά Ήπειρος παραμένει έτσι το επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς στην Ευρώπη καταγράφονται συνολικά περισσότερα κρούσματα, αλλά και θάνατοι από τον ιό.

 Μέχρι τις 19.15 σήμερα (ώρα Ελλάδας), οι νεκροί στην Ευρώπη ανέρχονταν στους 60.325 (σε σύνολο 762.625 κρουσμάτων). Σε παγκόσμιο επίπεδο, από την ασθένεια Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους 84.435 άνθρωποι.

Ιταλία και Ισπανία καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τον κοροναϊό

Η Ιταλία (17.669 θάνατοι) και η Ισπανία (14.555) είναι οι δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο και ακολουθούν η Γαλλία (10.328) και η Βρετανία (7.097), που σήμερα κατέγραψε ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο. Η Ιταλία είδε σήμερα μια αχτίδα φωτός, καθώς για μια ακόμη ημέρα ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο.

 Αντίθετα, αρνητικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα η Βρετανία, με περισσότερους από 900 θανάτους σε μια ημέρα από την πανδημία του κοροναϊού. Σοκαριστικά και τα στοιχεία που έδωσε η Γαλλία την Τρίτη, που εχθές κατέγραψε πάνω από 1.400 θανάτους σε νοσοκομεία και γηροκομεία.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα