Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξήλθε από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του από την Cοvid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Στη Βρετανία, σημειώθηκαν άλλοι 710 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 10.647.

Από εργαστήριο προήλθε ο κοροναϊός για το 30% των Αμερικανών

Πρώτη στη λίστα των θανάτων βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 20.000. Σε δημοσκόπηση που έγινε, τρεις στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο κοροναϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο. Το προφίλ των ανθρώπων που πιστεύουν κάτι τέτοιο ανήκει σε νεαρότερες ηλικίες χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση

«Να μην κλείσετε ακόμα διακοπές»

Να μην κλείσουν ακόμη τις θερινές διακοπές τους, συνιστά στους Ευρωπαίους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι οι καταναλωτές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δικαιούνται πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει.

Αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα

Άλλοι δύο θάνατοι και 108 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Κίνα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε τον νεότερο απολογισμό, που φέρνει τον υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό των τελευταίων σχεδόν έξι εβδομάδων.

Η αύξηση των κρουσμάτων αφορά στην συντριπτική πλειοψηφία ταξιδιώτες που επέστρεψαν στη Κίνα, με την καθημερινή αύξηση να ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές που θέλει να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα περισσότερα κρούσματα που είχαν καταγραφεί πριν από την σημερινή ημέρα, ήταν 143 στις 6 Μαρτίου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έφθασε έτσι επισήμως τους 82.160 στην Κίνα. Ο αριθμός των ασθενών που πέθαναν από τον κορωνοϊό αυξήθηκε σε 3.341.

Ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τη Ρωσία

Η Ρωσία, την Κυριακή, ανέφερε 2.186 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού.

Η αύξηση που καταγράφηκε συνιστά τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την έναρξη της πανδημίας, Τα συνολικά κρούσματα φθάνουν συνολικά πλέον τα 15.770.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με το κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 24 με τους νεκρούς συνολικά να φθάνουν τους 130, δήλωσε το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων κορωνοϊού.

Συνολικά 1.291 ασθενείς έχουν ήδη αναρρώσει από τη μέρα που ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα.