Πάνω από 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, πέθαναν συνολικά 1.509 Αμερικανοί πολίτες, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 23.529. Οι Αμερικανοί θρηνούν τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, την ώρα που και τα κρούσματα φτάνουν σε αδιανόητα ύψη. Συνολικά εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες άλλα 26.641 κρούσματα, με το σύνολο να ξεπερνά πλέον τις 586.000.

Μόνο στη Νέα Υόρκη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 10.000, με τον κυβερνήτη ωστόσο, Αντριου Κουόμο, να δηλώνει πως τα χειρότερα πέρασαν από την πανδημία και πλέον περιμένουν πτώση στα νούμερα εισαγωγών στα νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον διευθυντή των CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ,ωστόσο, οι ΗΠΑ «πλησιάζουν στην κορύφωση» της πανδημίας.

Ακριβώς την ίδια διαβεβαίωση, ότι η επιδημιολογική καμπύλη έχει φθάσει στην κορύφωσή της και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση θανάτων και κρουσμάτων, έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που σύστησε για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Τραμπ, την ώρα που έξι Κυβερνήτες κάνουν κοινό σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, αγνοώντας τις εντολές του, σημείωσε με ικανοποίηση ότι οι ΗΠΑ έχουν διενεργήσει σχεδόν τρία εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ. «Τρία εκατομμύρια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», επέμεινε.