Η Γαλλία φαίνεται πως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την πανδημία του κοροναϊού, αφού για ένα ακόμη 24ωρο, ο αριθμός των νεκρών εμφανίστηκε αυξημένος.

 Συγκεκριμένα, οι Αρχές ανακοίνωσαν 427 νέους θανάτους, με τους οποίος ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα φτάνει τους 24.078. Την Τρίτη τα θύματα εντός 24 ωρών ανέρχονταν σε 367. Από αυτούς, 15.053 πολίτες κατέληξαν σε κάποιο νοσοκομείο της Γαλλίας, ενώ 9.034 θύματα έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό στα γηροκομεία της χώρας.

 Σήμερα, 26.834 ασθενείς Covid-19, ασθένειας που προκαλεί ο κοροναϊός, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γαλλίας, με 1.070 πολίτες να εισάγονται σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα το τελευταίο 24ωρο. Στο καλό νέο της ημέρας για τη Γαλλία, που ετοιμάζεται να άρει την αυστηρή καραντίνα στις 11 Μαΐου, η συνεχής μείωση των νοσηλευθέντων, καθώς οι ασθενείς που πήραν εξιτήριο από χθες ήταν περισσότεροι.

Στη Γαλλία, 4.207 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι έπειτα από επιπλοκές της μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, με τον αριθμό να παρουσιάζει συνεχή μείωση μέρα με την ημέρα. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη, οι διασωληνωμένοι εμφανίζονται μειωμένοι κατά 180 ασθενείς.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα