Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του φαρμάκου της Gilead "πολύ καλά νέα."

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Φάουτσι ο οποίος προισταται του Εθνικού Κέντρου Αλλεργιών και Επιδημιών (NIAID) είπε ότι "Το Remdesivir έδειξε να επιταχύνει τον χρόνο ανάρρωσης και παράλληλα να μειώνει τις πιθανότητες επιπλοκών από τον κορονοϊό."

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό από την εταιρεία ότι υπήρξαν "θετικά στοιχεία" από τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου remdesivir.

Η μελέτη της φαρμακευτικής εστίασε σε δύο ομάδες ασθενών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19. Η μία ομάδα έλαβε 5ήμερη θεραπεία με remdesivir, ενώ η άλλη πήρε το φάρμακο για 10 ημέρες. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς και στις δύο ομάδες θεραπείας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 14 ημέρες.

Ο Άνταμ Φοερσταιν εκ των επιστημονικών υπευθύνων της ιατρικής ιστοσελίδας Statnews έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter "Σήμερα ο πλανήτης έχει απτά στοιχεία για μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του κορονοϊού."

O Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) και Τροφίμων των ΗΠΑ μιλώντας στο δίκτυο CNBC, είπε "Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, το εν λόγω φάρμακο δείχνει να μπορεί να αλλάξει την επικινδυνότητα του κορονοϊου." Κληθείς να απαντήσει στο πότε το φάρμακο θα είναι διαθέσιμο, ο Σκοτλιμπ δήλωσε: "σύντομα."

Ο μετοχές της εταιρίας ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ωστόσο πλέον διαπραγματεύονται με κέρδη 9%.